TUINVARIA

One-year Wonders’, Gardens Illustrated, 33, June 1998, 82-87. Over de eenjarigentuin die Rob Leopold en Michael King aanlegden op Kwekerij Overhagen in Velp.

Vensters openen; het grote werk van Rob Leopold‘. OET 2005 (4) 32-33. Afgelopen zomer, enkele dagen voor de Kwekerijdagen in Bingerden, waar je zeker wist dat je hem er zou tegenkomen, verliet Rob Leopold plotseling deze wereld. Nu het gevoel van verslagenheid enigszins is bezonken kan een eerste poging worden gewaagd te omschrijven wat hij voor de Nederlandse tuinkunst en nog zoveel andere gebieden heeft betekend.

Kuipplanten en sluipwespen’. OET 2008 (2) 35. In 1986 kon Jacques Klerx van de bank een lening krijgen om een bedrijf in Malden te kopen. Hij wilde geen traditionele produkten meer kweken, want niet alleen bij de kweek van Cyclamen, ook bij Fuchsia moesten veel bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Bij het kweken van kuipplanten zette hij daarom sluipwespen in.

Lieve Rita’. OET 2010 (1) 20-21. Bezoekers van de laatste Grassendagen in Hummelo wisten het al: Rita van der Zalm heeft haar bollenkraam overgedragen aan bollenkweker en -liefhebber Hein Meeuwissen uit Voorhout en ze is verhuisd naar Heerhugowaard.

Laat een reactie achter