‘Nieuwe tuin bij Oude Kerk‘. OET 2005 (3) 28-29. De oorspronkelijke naamgever van wat al voor de Reformatie de Oude Kerk werd genoemd was Sint Nicolaas, schutspatroon van zeevaarders en lichtekooien. Tot de bijgebouwen behoort de sacristie, de kosterij die na 1516 op de huidige plaats werd gebouwd. Altijd was daar ook een tuintje bij. Sinds kort is het in ere hersteld.
‘Weidelust’. OET 2009 (1) 28. Kijken naar tuinen en landschappen doe ik al zo lang als ik me kan herinneren. Het is niet verwonderlijk dat Velserbeek mijn eerste voorbeeld van parken en buitenplaatsen werd. Het door Johann Georg Michael ontworpen landschapspark met slingerbeek en lindenlaan en de hertenkamp van J.D.Zocher jr. was op de step bereikbaar. Over doen en laten in vormgeving en beheer van de tuin.
‘Buurttuinen Transvaal’. OET 2014 (3) 20-21. Het zal niemand ontgaan zijn dat moestuinieren in de stad hip is en inmiddels in alle steden te vinden is. In de grote steden is de ontwikkeling het verst, misschien omdat daar de vraag naar zelf gekweekte groenten het grootst is en de discussie over de sociale rol van gemeenschappelijke en openbare stadstuinen al langer wordt gevoerd.